fbpx

Advies en onderhoud

Wil jij ook zo lang mogelijk genieten van jouw kerstboom?

Hieronder vindt je een paar tips om jouw kerstboom mooi te houden:

  1. Plaats jouw kerstboom niet tegen (of vlak bij) een verwarming of dicht bij gloeilampen. Dit versnelt het process tot uitdroging en het uitvallen van de naalden.
  2. Laat jouw kerstboom een halve dag uitrusten op de uitgekozen plaats. De takken van de kerstboom hangen namelijk altijd nog een beetje uit. Wanneer de takken na een halve dag uitgehangen zijn komt je versiering nog mooier uit.
  3. Laat jou kerstboom ongeveer één dag wennen aan de kamertemperatuur en plaats deze in een “koele” ruimte. Hierdoor behoudt de boom zijn naalden langer dan normaal.
  4. Schaf een Easyfix standaard aan. Het reservoir dat in de standaard rond de stam van de kerstboom zit kunt u vullen met 2,5 liter water waardoor de kerstboom zijn stevigheid krijgt en de kerstboom wordt daarmee ook gelijk van water voorzien waardoor hij nog langer mooi blijft en zijn naalden behoud. En daarnaast gaan de Easyfix standaarden jaren mee!
  5. Treefood houdt je kerstboom veel langer goed. Beperk naalduitval en geniet het feestseizoen van een prachtige volle groene boom. TreeFood werkt bij alle boomsoorten, is getest op diverse kerstboomstandaards en zorgt dat je boom langer in tact blijft. Het is heel eenvoudig: dag 1 voeg je de poeder van het eerste zakje toe aan het water onder de boom. Dit herhaal je op dag 5 en klaar. Zaagwerkzaamheden aan de onderzijde van de stam zijn niet nodig en een kale boom is verleden tijd. Dankzij TreeFood, de oplossing voor een groene boom, met of zonder kluit. Zet de kerstboom niet op de tocht, dus op een plaatst naast een deur die 20 keer per dag open en dicht gaat is af te raden om uitdroging (naaldverlies) te voorkomenzetten.
  6. Probeer de luchtvochtigheid van de kamer waarin de kerstboom staat voldoende hoog te houden, droge lucht zal er namelijk voor zorgen dat er sneller naaldverlies is.

Wil jij liever persoonlijk advies over jouw gekochte kerstboom? Neem dan contact met ons op!